Kniha měsíce

V síti Red Button vybíráme každý měsíc jednu knihu. 
Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem.

Nezapomeňte na knihu měsíce srpna Vědomý Business.
Všechny předchozí Doporučené knihy naleznete v Archivu

What We Owe the Future

Osud světa je v našich rukou. Lidstvo má pouze pětitisíciletou zaznamenanou historii. Naše dosud nenapsaná budoucnost by mohla trvat další miliony let - anebo by mohla skončit zítra. Ohromné množství lidí by mohlo vést životy plného velkého štěstí nebo neuvěřitelného utrpení, nebo by vůbec nemuseli žít - vše závisí na tom, co se rozhodneme udělat dnes.

Ve své knize "Co dlužíme budoucnosti" uvádí filozof William MacAskill argumenty pro "longtermismus" - myšlenku, že pozitivní ovlivňování vzdálené budoucnosti by mělo být morální prioritou dnešní doby. Z tohoto pohledu není dostatečné pouze zvrátit změnu klimatu či předejít příští pandemii - musíme zajistit, že kdykoliv by se civilizace v budoucnu zhroutila, bude se schopná zase znovu obnovit, překonat konec morálního pokroku a připravit se na planetu, kde nejchytřejší bytosti jsou digitální, nikoliv lidské.

Pokud dnes učiníme moudrá rozhodnutí, naši pravnuci budou prosperovat a vědět, že jsme udělali všechno, co jsme mohli, abychom jim darovali svět plný spravedlnosti, naděje a krásy.

„Brilantní a důležitá kniha, která člověka přiměje zamyslet se nad naší odpovědností vůči budoucím generacím a naším přístupem k odkazu, který jim zde po sobě zanecháme. Tato kniha nabízí hluboké poznání a praktickou inspiraci pro každého, kdo se zajímá o udržitelnost a dlouhodobou perspektivu.“
Martin Holečko, zakladatel & CEO Future Port Prague, spoluzakladatel Etnetera Group

Vydalo nakladatelství Basic Books

Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít hashtag #rbkniha.