Kniha měsíce

V síti Red Button vybíráme každý měsíc jednu knihu. 
Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem.

Nezapomeňte na knihu měsíce března Sense & Respond
Všechny předchozí Doporučené knihy naleznete v Archivu

Problém tří těles

První díl trilogie "Vzpomínka na Zemi", která staví na originálních myšlenkách o tom, jak by mohli žít lidé, kteří přijdou po nás.

Děj knihy se odehrává v Říši středu, kde zuří Velká kulturní revoluce a Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se nová počítačová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A pomalu se začíná vyjevovat pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce. 

Problém tří těles obdržel prestižní ocenění Hugo za román roku 2015. Následující dva díly trilogie vyšly v letech 2008 a 2010.

"Historie se napsala pro nás - to my jsme její krátkodobou součástí pro budoucí generace. Jaký chceme mít užitek v rámci evoluce a nekonečnosti vesmíru? Co je vlastně v životě opravdu důležité? Tahle témata a hledání odpovědí mě provází celý život a trilogie Problém tří těles je zhmotňuje do akademicky precizně vykresleného a ne zcela nepravděpodobného příběhu. Příjemné čtení a hledání vašich odpovědí!"
Miky Škoda, člen sítě Red Button

Tentokrát beze slevy  

Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít hashtag #rbkniha.