Kniha měsíce

V síti Red Button vybíráme každý měsíc jednu knihu. 
Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem.

Nezapomeňte na knihu měsíce června koučování
Všechny předchozí Doporučené knihy naleznete v Archivu

Přednášejte jako na TEDu

Slavné TED konference ukázaly celému světu, jakou sílu může mít mluvené slovo. Osmnáctiminutové strhující přednášky zvané TED Talks, přístupné zdarma na www.ted.com, dokážou miliony diváků na celém světě nadchnout pro nové myšlenky, změnit jejich zažité postoje a motivovat k činům. Řečníci TEDu jsou živým důkazem, že mluvená řeč může být silnější než psaný text – ovšem jen tehdy, je-li pečlivě promyšlená a bravurně pronesená.

Právě proto se kurátor TEDu Anderson ujal nového úkolu: proměnit diváky v další rétory. Do své knihy vložil vše, co se naučil během těch čtrnácti let, kdy připravoval na vystoupení například exprezidenta USA Billa Clintona, zpěváka kapely U2 Bona či vědce Kennetha Robinsona, Susan Cainovou, Hanse Roslinga a stovky dalších osobností. Spolu s nimi se učil, jak nejlépe uchopit téma, jak pracovat s pozorností diváků, jak vystavět pointu. A vedle toho sledoval, jak se jednotliví řečníci vyvíjejí a díky čemu se zlepšují. Výsledkem je zásadní učebnice moderní rétoriky pro každého, kdo někdy vystupuje na veřejnosti.

Kniha se po vydání počátkem května 2016 okamžitě stala bestsellerem podle New York Times a také předmětem mnoha nadšených kritik. „Nikdo na světě nerozumí lépe veřejnému vystupování než Chris Anderson,“ prohlásila o ní například Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat a řečnice na TEDu. Vedle angličtiny vychází v dalších 25 jazycích.

"Z enormního množství záznamů TED talků vzniklo toto unikátní zkoncentrované dílo o tom, co je a co není dobrá strategie přednášení. Není to o tom, že jeden člověk řekne: "Já si myslím, že je při přednášení dobré dělat to a to", ale know-how obsažené v knize bylo vybudováno na základě obrovského množství odpozorovaných lidí a jejich vystoupení. Proto je ta kniha hodnotná."
Martin Vasquez, člen sítě Red Button

Vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing 

Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít hashtag #rbkniha.