Kniha měsíce

V síti Red Button vybíráme každý měsíc jednu knihu. 
Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem.

Nezapomeňte na knihu měsíce května Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit!
Všechny předchozí Doporučené knihy naleznete v Archivu

Laskavci

Sedm lidských příběhů, inspirativních rozhovorů a pohledů na to, jak ze světa kolem nás učinit lepší místo pro život: staví školy pro chudé děti, pomáhají handicapovaným, seniorům nebo opuštěným psům, mají na svědomí projekty jako jsou Ježíškova vnoučata, DobroKáva, útulek Voříškov nebo Adventní běhání.

Záměrem knihy Laskavci je inspirovat čtenáře v tom, že dobré skutky konáme nejen pro druhé, ale také pro sebe. Autorka ohledně tématu laskavosti vyzpovídala rovněž celou řadu odborníků, například lékaře Jana Vojáčka, farářku Martinu Viktorii Kopeckou nebo biohackerku Veroniku Allister.

Pro autorku Dominiku Trčkovou se téma laskavosti stalo opravdovou vášní a po hodinách rozhovorů s odborníky i laskavými lidmi a také desítkách přečtených knih, článků a výzkumů v knize uvádí sedm výhod, které tato vlastnost přináší do života všem, kdo ji žijí a šíří. Nechybí ani laskavé inspirace na dobré skutky, do nichž se snadno může zapojit každý z nás.

Publikace vzdává hold lidem, kteří dělají (ne)obyčejné věci a nezištně pomáhají nejen svému okolí.

Protože svět je hezčí, když si lidé pomáhají.

„Vždy mě fascinovaly příběhy lidí, kteří se jednoho dne rozhodli změnit věci k lepšímu. Jsem přesvědčená o tom, že příklady táhnou a že v našem životě potřebujeme inspirativní odvážné osobnosti. Příběhy v knize nám dávají naději, že DOBRO stále existuje. Bez laskavosti můžeme my lidé jen těžko fungovat. Je to dovednost, která může zachránit tento svět.“
Dominika Trčková, programová koordinátorka oblasti Laskavosti v Nadaci Lilie & Karla Janečkových

Vydala Nadace Lilie & Karla Janečkových

12 % SLEVu na tuto knihu 
a na další laskavé produkty

získáte S KÓDEM "RB12tady  

Sleva platí do 21.7.2023

Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít hashtag #rbkniha.