Kniha měsíce

V síti Red Button vybíráme každý měsíc jednu knihu. 
Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem.

HARRY POTTER A METODY RACIONALITY

Až nečekaně dobrá fanfiction Harryho Pottera představuje alternativní realitu k světu ve známé sérii knih.  První část již je ke stažení na našich stránkách v redigovaném překladu Edity „Tersy“ Neumannové.

Jde o knihu, která by v HP sérii patřila mezi ty delší. Na jednu stranu bere celé téma magického světa o dost vážněji a snaží se k němu přistupovat logičtěji, na druhé straně hýří humorem, vtípky a odkazy na populární kulturu.

Dílo, vydávané postupně dlouhých pět let, zachycuje Harryho první rok v Bradavicích, a soustředí se převážně na osudy Harryho, Hermiony a Draca Malfoye. Ovšem některé zásadní věci jsou úplně jinak – rozdíly začínají tím, že sestra Harryho matky Petunie si namísto Vernona Dursleyho vzala za manžela oxfordského profesora biochemie Verrese-Evanse, takže Harry Potter-Verres-Evans je sebevědomý jedenáctiletý malý génius, který, když už se dozvěděl o existenci světa magie, zcela se vymykajícího vědě, jej hodlá podrobit vědeckému zkoumání. Nicméně aby to neměl příliš jednoduché, i jeho protivník je na patřičně vyšší úrovni…

"V našich životech se často nerozhodujeme právě racionálně (zejména když jsme na to sami a pod vlivem emocí). Yudkowského kniha nám s humorem, ale i se základy ve vědeckých výzkumech pomůže zamyslet nad tím co se v nás děje a jak být LessWrong(.com). A následkem toho snad i "MoreHappy""
Petr Šídlo, člen sítě Red Button

TENTOKRÁT e-KNIHA A ZCELA ZDARMA

Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít hashtag #rbkniha.